Posted on

3 SAKER SOM ÄR BRA ATT HA NÄR DU BOKAR FLYTTFIRMA

Planerar du en flytt utan att anlita en flyttfirma kan det vara värt att forska lite i vad det är bra att ha för hjälpmedel för att lyckas med flytten själv. Några saker är helt klart ett måste och några kan vara värda att se över i Göteborg för att underlätta arbetet. Att flytta helt på egen hand är näst intill omöjligt så se till att du har några vänner eller bekanta som kan hjälpa dig också.

Flyttkartonger
Om du valt att genomföra flytten på egen hand kommer du givetvis själv behöva införskaffa flyttkartonger. För den som anlitat en flyttfirma kan de ibland förse dig med kartonger inför flytten men det går lika bra att få tag på i flera olika butiker. Flyttkartonger brukar finnas i välsorterade matvaruaffärer i Göteborg eller hos en bygghandel. Flyttar du utan flyttfirma är det också viktigt att tänka på hur du packar kartongerna så att dom inte blir allt för tunga och riskerar att gå sönder när det är dags att lyfta dom. Tänk också på att märka kartongerna när du packar så att det underlättar när det är dags att packa upp innehållet igen.

Bubbelplast
Förmodligen har du många ömtåliga föremål hemma. Alltifrån glas och porslin i köksskåpet till tavlor och annat som kommer behöva extra skydd under flytten. Bubbelplast är även det enkelt att få tag på i Göteborg på egen hand och kan vara skillnaden mellan hela och trasiga föremål när flytten är genomförd. Att lägga några kronor på en rulle bubbelplast kommer förmodligen löna sig i det långa loppet och det är bättre att paketera för mycket än för lite.

Arbetshandskar
Även detta är ett bra hjälpmedel som är enkelt att få tag i om du inte redan har ett eller flera par hemma. Att bära tunga kartonger och möbler kommer slita på händerna och det kan vara skönt att skydda dom. Dessutom får du ett bättre grepp med ett par bra handskar och det blir lättare att lyfta och flytta på alla tunga föremål. Ett annat tips vad gäller kläder är att ha på sig ett par stadiga skor så att man minimerar risken med att trampa snett medans man håller på att bära. Tänk på att en flyttfirma Göteborg använder sig av flera olika redskap när de flyttar så slarva inte med kläder och annat, då riskerar du att göra dig ordentligt illa.

Det går att flytta utan att anlita en flyttfirma i Göteborg men du kommer åtminstone behöva ta hjälp från någon du känner för att bära ut de tunga sakerna från din bostad. Tillsammans med ordentliga arbetskläder, andra smarta hjälpmedel och en stor portion med tålamod kan du och dina vänner eller familjemedlemmar utföra flytten med bravur.