ÄR DET VÄRT ATT ANLITA EN FLYTTFIRMA?

Inför en flytt är det mycket att både göra och tänka på och det kan vara värt att överväga om det finns något i samband med flytten man kan leja bort. Ett alternativ som underlättar väldigt mycket är att anlita en flyttfirma. Det kostar en slant så det som talar emot är väl just det, men man får samtidigt väldigt mycket på köpet.

Arbetskraft
Oavsett om du anlitar en flyttfirma eller tar hjälp av vänner och bekanta när det är dags att flytta så kommer det behövas mycket arbetskraft. En flytt är ofta begränsad till ett par dagar eftersom det ska klaffa med tillträden både för dig och de nya ägarna i bostaden. Kanske behöver du tömma hela bostaden på en dag och det kan då vara svårt att få tag på tillräckligt många starka armar bland dina vänner som har möjlighet att ställa upp just vid det tillfället. Om du då inte vill riskera att stå där ensam den dagen flytten ska äga rum kan det verkligen vara värt att ha lejt in en firma istället. Då behöver du inte oroa dig för att flytten inte blir utförd i tid.

Fordon och transport
Äger du ingen lastbil eller ett större släp kommer du behöva låna eller hyra ett för att över huvud taget kunna klara av flytten. Det blir en kostnad i sig och dessutom kommer det ta tid. En flyttfirma har givetvis ett fordon anpassat för flytt så att en stor del av bohaget an flyttas på en och samma gång. Kanske räcker det med bara ett flyttlass i bästa fall. Om du ska flytta till en annan stad kan detta vara en stor fördel då du slipper köra många och tunga lass fram och tillbaka med exempelvis en släpvagn. Här finns mycket tid och energi att spara.

Slipp oväntade kostnader

Rätt vad det är så står du där med en punktering på den lånade släpet eller så har mormors gamla kökssoffa gått sönder under flytten. Att utföra en flytt själv kan få både oväntade kostnader och tråkiga konsekvenser. Även om en punktering går att laga så kostar det värdefull tid, allra helst om du är under tidspress i flytten. Om du istället bäljer att hyra in en flyttfirma behöver du inte tänka så mycket på vad som kan ske under flytten, utan det är helt och hållet firmans ansvar.

Det är en smaksak om man tycker att det är värt att anlita en flyttfirma eller inte. Om du genomför flytten själv kommer det troligtvis vara värt det efter allt slit men under tiden kanske du ångrar dig. Under en flytt är det många saker att tänka på så det kan vara värt att ta hjälp för att underlätta för dig själv. När flytten väl är genomförd, om du så har gjort allt själv eller anlitat någon, så kommer det kännas bra när det är klart. Antingen har du lagt ner mycket tid och energi på att göra det själv eller så har du istället betalat en slant för att få det gjort.